Επαγγελματική φιλοξενία ιστοσελίδας

Η φιλοξενία ιστοσελίδων είναι μια σοβαρή επιλογή που πρέπει να κάνει κάθε εταιρεία που σέβεται την ταυτότητά της. Θα πρέπει να γίνουν προσεχτικές κινήσεις και να επιλεγεί η καταλληλότερη εταιρεία, για τις ανάγκες της επιχείρησης.

 

Οι επαγγελματικές ιστοσελίδες δεν είναι σαν τις προσωπικές όπου εκεί δε μας πειράζει και το οποιοδήποτε downtime – τουλάχιστον δεν είναι τόσο ζημιογόνο όσο σε μια επαγγελματική ιστοσελίδα. Φαντάζεστε να έχετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που κάνει 3000€ πωλήσεις ανά ημέρα, και η εταιρεία web hosting που σας φιλοξενεί να έχει πρόβλημα για 24 ώρες; Χάθηκε μια ημέρα και εκατοντάδες πωλήσεις!

 

Έτσι, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως μια εταιρεία θα πρέπει να επιλέγει πάντα την καταλληλότερη εταιρεία για hosting της ιστοσελίδας της καθώς και τις κατάλληλες υπηρεσίες και υποδομές. Πως όμως κάνουμε την επιλογή ενός επαγγελματικού πακέτου φιλοξενίας site ;

 

Οι διάφορες εταιρείες web hosting

 

Υπάρχουν αρκετές δεκάδες εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων. Είτε πρόκειται για one man show εταιρείες είτε για μεγάλους οργανισμούς με γραφεία σε περισσότερες από μια χώρες. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε όταν επιλέγουμε επαγγελματικό web hosting, είναι η εταιρεία να μπορεί να μας καλύψει τόσο στις υποδομές της(υλικό server, network, backups) όσο φυσικά και στο προσωπικό της (24ωρη υποστήριξη, τεχνικοί stand by,κτλ).

 

Μια εταιρεία που προσφέρει 24ωρη υποστήριξη έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της. Πολλές εταιρείες «λένε» ότι προσφέρουνε όλη την ημέρα υποστήριξη – λίγες όμως το κάνουν πραγματικά.

 

Στις εταιρείες web hosting που θα κληθείτε να επιλέξετε, υπάρχουν τόσο Ελληνικές εταιρείες όσο και ξένες (Ευρωπαϊκές και Αμερικάνικες).  Η διαφορά στη ταχύτητα των ιστοσελίδων σας, δεν επηρεάζεται από την τοποθεσία της εταιρείας, όσο από την τοποθεσία των σέρβερς της – θα το εξηγήσουμε αυτό όμως παρακάτω!

 

Πως να επιλέξετε μια σωστή εταιρεία για επαγγελματικό web hosting

 

Όπως γράψαμε και πιο πάνω, υπάρχουν αρκετές εταιρείες στο χώρο του webhosting και η επιλογή είναι σίγουρα δύσκολη και περίπλοκη. Η πρώτη αναζήτηση που κάνουν οι περισσότεροι χρήστες είναι για τις τιμές στα πακέτα φιλοξενίας. Όμως η τιμή του web hosting δεν πρέπει να είναι ο νο1 παράγοντας και κριτήριο επιλογής ενός πακέτο. Υπάρχουν σημαντικότερα κριτήρια, όπως:

 

Α) Τοποθεσία σέρβερ που θα σας φιλοξενήσει

 

Εάν η εταιρεία σας στοχεύει το Ελληνικό κοινό, τότε ο σέρβερ θα πρέπει να βρίσκεται στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη. Σίγουρα θα πετύχουμε καλύτερες ταχύτητες εάν βρίσκεται στη χώρα μας, όμως η διαφορά μεταξύ ενός Ευρωπαϊκού σέρβερ και ενός που βρίσκεται στην Ελλάδα, είναι πολύ μικρή. Από την άλλη, φιλοξενώντας μια επαγγελματική ιστοσελίδα στην Ελλάδα, κερδίζετε και στο Google στα οργανικά αποτελέσματα, καθώς θα έχετε λίγο καλύτερα rankings στην αναζήτηση.

 

Από την άλλη, δε πρέπει σε καμία περίπτωση να επιλέξετε web hosting εκτός Ευρώπης – όπως π.χ. στην Αμερική, στην Ασία ή στον Καναδά. Θα δείτε αρκετά αργές ταχύτητες στην ιστοσελίδα σας και σίγουρα αυτό θα έχει μεγάλη αρνητική επίπτωση στους επισκέπτες σας – αύξηση bounce rate, μικρότερος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα, κ.ο.κ.

 

Β) Ελληνική υποστήριξη

 

Η Ελληνική υποστήριξη μέσα από την εταιρεία hosting που θα σας φιλοξενήσει είναι πολύ σημαντική. Εάν θα έχετε το οποιοδήποτε πρόβλημα, άμεσα το αντίστοιχο τμήμα support θα σας εξυπηρετήσει στη γλώσσα σας. Από την άλλη, οι περισσότερες ξένες εταιρείες(Αμερικάνικες ως επί το πλείστον), διαθέτουν εξωτερικό τμήμα υποστήριξης που απαρτίζεται από Ινδούς ή άλλους τεχνικούς που μητρική τους γλώσσα δεν είναι τα Αγγλικά – έτσι υπάρχει ένα μεγάλο θέμα στην συνεννόηση.

 

Γ) Τιμές στο web hosting

 

Οι τιμές στη φιλοξενία ιστοσελίδων πρέπει να είναι το 3ο κριτήριό σας. Αξίζει σίγουρα να δώσετε κάτι παραπάνω σε μια έμπιστη και αξιόπιστη εταιρεία, παρά να γλυτώσετε μερικά χρήματα και να έχετε συνέχεια πρόβλημα(άρα να χάσετε στην ουσία περισσότερα χρήματα και χρόνο).

 

Έτσι, καλό είναι να βρείτε τον τέλειο συνδυασμό μεταξύ ποιότητας και τιμής στα πακέτα φιλοξενίας ιστοσελίδων.

 

Με μια απλή αναζήτηση για web hosting θα βρείτε αρκετές αξιόλογες εταιρείες για να επιλέξετε!

Τι προτείνουμε

Έχοντας μια μεγάλη εμπειρία από διάφορες εταιρείες webhosting, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, σας προτείνουμε να εμπιστευτείτε μια Ελληνική εταιρεία – οι εταιρείες της χώρας μας είναι αρκετά μπροστά σε υπηρεσίες web hosting. Μια τέτοια εταιρεία, είναι η Papaki και μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τις υπηρεσίες της στην ιστοσελίδα http://www.webhostinggreece.gr/papaki-domain-web-hosting-papaki/.

Η εταιρεία Papaki προσφέρει τόσο υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων για απλές ιστοσελίδες όσο και επαγγελματικές λύσεις, για κάθε ανάγκη. Όσο οι ανάγκες σας μεγαλώνουν, τόσο μπορείτε να αναβαθμίζετε τα πακέτα σας και να μεγαλώνει η ιστοσελίδα σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *