Χρήσιμα tips για ταξίδια με αεροπλάνο

Ας ξεκινήσουμε το βασικότερο tip, που ίσως να απασχολεί και τον περισσότερο κόσμο! Η εύρεση φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων και πως θα φθάσετε στον προορισμό σας οικονομικά και με ασφάλεια!

 

Παρόλο που ποτέ δε μπορούμε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων το κόστος των αεροπορικών, υπάρχουν μερικοί σίγουροι τρόποι που αν τους ακολουθήσετε, θα δείτε ότι θα ανακαλύψετε μερικές από τις χαμηλότερες τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια.

 

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά..

 

Χρησιμοποιήστε τον «κανόνα» των 24 ωρών: Ο συγκεκριμένος «κανόνας» στην ουσία αναφέρει πως αρκετές αεροπορικές εταιρείες σας δίνουν ένα περιθώριο 24 ωρών να ακυρώσετε τα εισιτήρία σας και να λάβετε όλα τα χρήματα πίσω. Αυτό φυσικά συμβαίνει εφόσον η πτήση σας δεν αναχωρεί τις επόμενες 48-72 ώρες. Έτσι, εφόσον εσείς έχετε κάνει την κράτησή σας το απόγευμα, ελέγξτε την άλλη μέρα το πρωί τις τιμές στο ίδιο δρομολόγιο. Εάν οι τιμές είναι χαμηλότερες, ακυρώστε τα αεροπορικά εισιτήρια εφόσον σας δίνει το δικαίωμα η εταιρεία και κλείστε τα φθηνότερα εισιτήρια που μόλις βρήκατε!

 

Προσοχή στις ημέρες που κάνετε κράτηση: Έχει επιβεβαιωθεί αρκετές φορές ότι αν κάνετε κράτηση την ημέρα Τρίτη, οι τιμές είναι αρκετά ακριβότερες απ’ότι οποιαδήποτε άλλη ημέρα. Σύμφωνα με στατιστικά την Τρίτη και το Σαββατοκύριακο γίνονται οι περισσότερες κρατήσεις, έτσι οι αεροπορικές εταιρείες το έχουν «εκμεταλλευτεί» και οι τιμές αυτές τις ημέρες είναι αρκετά υψηλότερες! Σύμφωνα και με την Jetradar, την νο1 εταιρεία σε συγκρίσεις αεροπορικών τιμών, καλό είναι να αποφεύγετε την κράτηση την ημέρα Τρίτη – δοκιμάστε καλύτερα την επόμενη ημέρα και θα δείτε αρκετά χαμηλότερη τιμή στα περισσότερα δρομολόγια!

 

Η Jetradar προσφέρει συγκρίσεις τιμών στα αεροπορικά εισιτήρια όλων των διεθνών εταιρειών και συνήθως οι τιμές που επιστρέφει είναι οι χαμηλότερες όλων!

 

Ακολουθήστε τις ταξιδιωτικές ιστοσελίδες στο Facebook: Οι ταξιδιωτικές ιστοσελίδες αρκετά συχνά ποστάρουν προσφορές μόνο στις σελίδες των social media όπως το Facebook. Ο λόγος είναι ότι οι προσφορές είναι αρκετά περιορισμένες – τις περισσότερες φορές διαρκούν μόνο μερικές ώρες! Γι’ αυτό το λόγο, τα social media είναι πιο άμεσα στην επαφή με τον κόσμο κι έτσι οι ταξιδιώτες ενημερώνονται άμεσα για τις προσφορές στα αεροπορικά εισιτήρια και όχι μόνο!

 

Δοκιμάστε διαφορετικές εταιρείες και συνδυαστικά δρομολόγια: Πολλές φορές θα συναντήσετε το παράλογο σε ένα δρομολόγιο με επιστροφή – το ένα εισιτήριο να είναι αρκετά φθηνό και το δεύτερο πολύ πιο ακριβό, με συνέπεια το συνολικό κόστος της διαδρομής να είναι αρκετά ακριβό!

 

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να χωρίσετε την διαδρομή με 2 διαφορετικές εταιρείες. Να κλείσετε δηλαδή ξεχωριστό εισιτήριο για το «πάνε» και ξεχωριστό για την επιστροφή! Έτσι θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα από το budget σας!

 

Κάντε κράτηση 6 εβδομάδες πριν την αναχώρηση: Το συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο έχει αποδειχτεί ότι είναι το ιδανικό για να βρείτε τη καλύτερη τιμή για προορισμούς με υψηλή ζήτηση ή αεροπορικά εισιτήρια εξωτερικού. Για προορισμούς εσωτερικού η καλύτερη χρονική στιγμή είναι περίπου 4 εβδομάδες πριν την αναχώρηση.

 

Ένα ακόμα πλεονέκτημα όταν κλείνετε νωρίς αεροπορικά, είναι ότι μπορείτε να κλείσετε τη θέση σας ακόμα και δίπλα στο παράθυρο ή με παραπάνω χώρο στα πόδια, δίχως να πληρώσετε εξτρά!

 

Ρωτήστε ένα ταξιδιωτικό γραφείο: Αρκετές φορές τα ταξιδιωτικά γραφεία προσφέρουν ακριβότερες τιμές στα αεροπορικά καθώς περιλαμβάνουν μια σειρά από εξτρά χρεώσεις για τις υπηρεσίες τους. Όμως υπάρχουν και μερικά διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία που προσφέρουν από τα πλέον φθηνά αεροπορικά. Ένα τέτοιο online γραφείο είναι η airtickets. Η εταιρεία airtickets προσφέρει αεροπορικά εισιτήρια προς όλους τους προορισμούς, τόσο εντός Ελλάδας όσο και εκτός. Τα εισιτήρια γίνονται κράτηση online κι έτσι δεν υπάρχουν εξτρά χρεώσεις της εταιρείας, ως ταξιδιωτικό γραφείο. Με αυτό το σκεπτικό η airtickets προσπαθεί να παραμείνει ανταγωνιστική στο κομμάτι των τιμών, κάτι που καταφέρνει με ιδιαίτερη επιτυχία!

 

Τα αεροπορικά εισιτήρια airtickets μπορείτε να τα κάνετε κράτηση στη διεύθυνση https://www.travelo.gr/airtickets-aeroporika-eisitiria/ όπου έχετε τη δυνατότητα να κάνετε online σύγκριση μεταξύ εταιρειών, στο ίδιο ακριβώς δρομολόγιο!

 

Αν θέλετε καλό κάθισμα και δε βρίσκεται, μη κάνετε reserve: Αν θέλετε να κάνετε κράτηση σε μια θέση παραθύρου αλλά είναι όλες δεσμευμένες, τότε μη κάνετε καθόλου κράτηση θέσης. Η αεροπορική εταιρεία δεσμεύει όλες τις καλές θέσεις για να τις πουλήσει σε αυξημένη τιμή σε όσους ενδιαφέρονται. Εάν αυτές οι θέσεις όμως δε πουληθούν ως τη στιγμή της πτήσης, τότε είναι αναγκασμένη η εταιρεία να τις διανέμει στους επιβάτες της! Οπότε αν εσείς δε κάνετε κράτηση θέσης θα πάρετε μια από αυτές τις θέσεις και πολύ πιθανόν μια προνομιούχα!

 

Προσοχή στις ιστοσελίδες που κάνετε κράτηση: Αρκετές ιστοσελίδες μπορεί να σας παραπλανήσουν με διάφορες μεθόδους σχετικά με τα αεροπορικά εισιτήρια. Η πιο συνηθισμένη μέθοδος είναι να σας δείχνουν μια χαμηλή τιμή και όταν πηγαίνετε να κάνετε την κράτηση, να σας αυξάνουν αυτή τη τιμή με διάφορους φόρους και χρεώσεις για τις υπηρεσίες τους! Άλλη εξακριβωμένη απάτη είναι να μη λάβετε ποτέ τα εισιτήριά σας – δηλαδή να κάνετε τη κράτηση όμως η ιστοσελίδα να είναι απάτη και απλά να σας κλέψει τα χρήματα! Για να μην πέσετε σ’αυτήν την παγίδα, καλό είναι να χρησιμοποιείτε μόνο πιστοποιημένες και έγκυρες ιστοσελίδες όπως την ελληνική Travelo.gr . Στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα θα βρείτε τις καλύτερες τιμές στα εισιτήρια καθώς επίσης και αεροπορικά εισιτήρια σε προσφορές για επιλεγμένα δρομολόγια, ανάλογα τις αντίστοιχες προσφορές των αεροπορικών εταιρειών!

 

Ακολουθήστε τα παραπάνω tips και θα βρείτε σίγουρα τις καλύτερες προσφορές σε αεροπορικά εισιτήρια μέσα από έμπιστες ιστοσελίδες, δίχως να ρισκάρετε τα χρήματα και το ταξίδι σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *